Sefaira-detail

Plugin Sefaira kan installeres på både Revit og SketchUp. Sefaira er næsten ny, da den er kommet på markedet i 2012. Sefaira kan simulere både energi og dagslys med det samme, det vil sige, arkitekter kan se resultatet af deres skitser med ”Real Times”. ”Real times”- funktion kan hjælpe arkitekter til at tage beslutninger meget hurtigt. Man behøver ikke at lægge en masse parametre, før man får resultatet, hvilket nogle gange er umuligt i tidligere faser. Det er meget resultatorienteret, og man får resultatet meget hurtigt.
I Sefaira findes der 2 valgmuligheder for at analysere energiforbruget, ”real times” og ”cloud application”. Real times giver med det samme feedback til ændringer ved modellen, og den kan bruges til at tage beslutninger ved for eksempel geometri. Cloud application er en webapplikationsanalyse og bruges til at nedbringe budgettet og finde ud af om det er rentabel. Webapplikationen Sefaira bruges til at detaljere og optimere modellen, når geometri og facaderne er lagt fast.

Modellering

Sefaira er et plugin, som kan installeres i både SketchUp og Revit, hvilket gør det nemt for brugeren at have energisimuleringsanalyser i samme fil og få feedback med det sammen. Modellering og skyggediagrammer skal foregå i enten Revit eller SketchUp.
Der kan skabes flere forskellige koncepter vha. ”options” funktionen i Revit. Elementerne, der ikke skal beregnes i energianalyser, kan slås fra med et ”flueben” ved ”ignore for Sefaira”, under ”Properties” i Revit.
Forskellige koncepter kan lægges på forskellige lag i SketchUp, og de kan sammenlignes ved at slukke lag.
På den måde kan koncepterne analyseres i forhold til hinanden.
Med ”Real Time Analyses ” kan Sefaira analysere forskellige koncepter mens man skitserer og laver ændringer. Da Sefaira kan installeres på sktechUp, er Sefaira det bedste valg i denne fase, hvor der hele tiden kommer ændringer i form og koncept.
Der kan laves forskellige strategier for at sammenligne froskellige koncepter med hinanden i webbaseret funktion.